Sosyal İşler ve Yardım Komisyonu

Derneğimiz Zeytinburnu’nun hemen her bölgesinde Hakkın değerlerine bağlı ve halkın içine dönük çalışmalarına devam etmektedir. “Yardımlaşmak ibadettir” inancıyla, insanlar arasındaki yardımlaşma ve dayanışma duygusunu canlandırmak, güçlü olanın zayıf olandan mesul olduğu bilincini oluşturmak, “Komşusu açken kendisi tok yatan bizden değildir” düsturunu anlamak ve bunu çevremize en güzel bir şekilde anlatmak, veren el ile alan el arasında bir köprü olmak düsturuyla içinde yaşadığı topluma karşı sorumluluğunun bilincinde hareket eden üye kuruluşlarla her yıl yüzbinlerce kişiye yardım ulaştırılmaktadır… vakıf olarak, gönüllülerimiz, yardımseverlerimiz ve yardım ettiklerimizle birlikte, binlerce kişiden oluşan bir aileyiz ve yardımlaşma ibadetini en güzel şekliyle gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Faaliyetlerimiz, gönüllülük esas olmak üzere, maddi-manevi bir bütünlük içerisinde, kardeşlik ve dayanışma bilinci ile gerçekleştirilmektedir.

 Yardım,derneğimizin en kapsamlı faaliyetlerinden biri olmasına rağmen, çalışmalarımızın nihai hedefi değildir. Yardım organizasyonu eğitimi destekleyen, eğitimcinin elini güçlendiren ve Eğitim faaliyetinin alt yapısını oluşturan bir amile dönüştürülmektedir. Sadece yardım faaliyetinin icra edildiği bir organizasyon muhataplarının yeteneklerini körleştiren insanın üretkenliğini öldüren tüketimci zihniyeti tetikleyen ve nihayetinde dilenci üreten bir yapıya dönüşmesi işten bile değildir. Dolayısıyla yardım faaliyeti eğitim faaliyetiyle bütünleştirildiğinde verimli bir çalışma olarak değerlendirilebilir. Bu öncüller göz önünde bulundurularak yapılan yardım faaliyetlerimiz Giyim, Gıda, Nakit, Yakacak, Eğitim, Kültür kalemlerinden oluşmakta ve yıl boyunca devam etmektedir.

 Nakdi ve ayni yardım alan bireylere mutlaka bir eğitim faaliyetine yönlendirilerek bireyi öz güvenini yitirmeden kendi ayakları üzerinde durabilecek yeterliliğe ulaştırmak için gayret gösterilmektedir. Bu bağlamda kuruluşlarımız bünyesinde faaliyet icra eden diğer komisyonlar yardım çalışmalarında muhatap olunan bireylere ulaşmak suretiyle bir eğitim sürecine dâhil etmek için uğraşılmaktadır. Yardım eden esnaflarla esnaf komisyonumuz öğrencilerini yardıma getiren öğretmenlerle öğretmen komisyonumuz, bayanlarla bayanlar komisyonumuz ailelerle aile, öğrencilerle ilgili komisyonlarımız ilgilenmekte ve muhatap kitle eğitim alanında değerlendirilmeye çalışılmaktadır. Bu çalışmalar neticesinde yardım alan birçok kardeşimiz değer üretmeye başlamakta ve veren el konumuna yükselmektedir.